Stap 1 – Proberen

Op elk moment in het seizoen ben je bij ons welkom om deel te nemen aan een rugbytraining!

Ben je jonger dan 12 jaar? Dan maak je deel uit van de Brugsche Rugby School.

Zij trainen op woensdagavond van 18u tot 19u en op zaterdag van 10u tot 11u30 op de Gulden Kamer te Sint-Kruis. Je kan tot 4 maal gratis komen meetrainen.

Ben je tussen 12 en 14 jaar ? Dan ben je lid van de U14 bij onze Brugsche Rugby Academy.

Zij trainen op woensdag van 18u tot 20u en op zaterdag van 10u0 tot 11u30 op de Gulden Kamer te Sint-Kruis. Je kan tot 4 maal gratis komen meetrainen.

Ben je tussen 14 en 16 jaar? Dan ben je lid van de U16 bij onze Brugsche Rugby Academy.

Zij trainen op woensdag van 18u tot 20u op de Gulden Kamer te Sint-Kruis en op vrijdag van 18u30 tot 19u45 op Sport Vlaanderen. Je kan tot 4 maal gratis komen meetrainen.

Ben je een dame die 16 jaar of ouder is? Dan behoor je tot de Brugsche Rugby Ladies.

De Brugsche Ladies trainen op dinsdag van 20u tot 21.30u op de Gulden Kamer en op vrijdag van 20u tot 22u op Sport Vlaanderen. Je kan tot 4 maal gratis meetrainen.

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan ben je ook nog lid van de Brugsche Rugby Academy.

Zij trainen samen met het 1st xv Men’s team op woensdag van 20u tot 22u op de Gulden Kamer te Sint-Kruis en op vrijdag van 20u tot 22u op Sport Vlaanderen. Je kan tot 4 maal gratis komen meetrainen.

Ben je ouder dan 18 jaar? Dan ben je een lid van het 1st xv Men’s team.

Het 1st xv Men’s team traint op woensdag van 20u tot 22u op de Gulden Kamer te Sint-Kruis en op vrijdag van 20u tot 22u op Sport Vlaanderen. Je kan tot 4 maal gratis komen meetrainen.

Stap 2 – Inschrijven

Inschrijven doe je door je medische fiche goed te laten keuren door een dokter, vervolgens ons inschrijvingsformulier in te vullen en via dit online document ook je medische fiche bij te voegen. Je inschrijving is pas finaal wanneer je ook je lidgeld hebt betaald (zie “Info“)

Stap 3 – Terugbetaling lidgeld

De meeste grote mutualiteiten in Vlaanderen betalen een deel van het inschrijvingsgeld terug, zie hiervoor de rubriek “Terugbetaling lidgeld” bij “Info

Stap 4 – Teamer, e-mail & Facebook

Wanneer je definitief ingeschreven bent en interesse hebt om wedstrijden te spelen, zul je als lid van het team 1xv Men’s een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan Teamer. Dit is een online tool die we gebruiken om afspraken te maken voor wedstrijden. Gelieve steeds zo snel mogelijk te antwoorden op deze mails. Doordat iedereen zijn eigen e-mail gebruikt op Teamer beschikt het bestuur steeds over je meest recente e-mail adres, hou dit dus up-to-date. Per e-mail krijg je soms nog extra info. Er is ook een Facebook groep voor alle leden, ouders en sympathisanten.

Stap 5 – Have fun:

😉

Rugby Union: Een handleiding voor beginners

Step 1 – Try

At any time in the season, you are welcome to take part in a rugby training!

Are you younger then 12 year? You are a member of the ‘Brugsche Rugby School’.

They train every wednesday from 18 until 19 and every saturday from 10 until 11:30 at the Gulden Kamer in Sint-Kruis. You can join up to 4 practices for free.

Are you between 12 and 14 year? Then you’re a member of the U14 at our Bruges Rugby Academy.

They train every wednesday from 18 until 20 and every saturday from 10 until 11:30 at the Gulden Kamer in Sint-Kruis. You can join up to 4 practices for free.

Are you between 14 and 16 year? Then you’re a member of the U16 at our Bruges Rugby Academy.

They train every wednesday from 18 until 20 at the Gulden Kamer in Sint-Kruis and every friday from 18:30 until 19:45 at Sport Vlaanderen. You can join up to 4 practices for free.

Are you a lady who’s 16 years or older? Then you belong to the Brugsche Rugby Ladies.

They train every tuesday from 20 until 22 at the Gulden Kamer in Sint-Kruis and every friday from 20 until 22 at Sport Vlaanderen . You can join up to 4 practices for free.

Are you younger then 18 year? You are also a member of ‘Brugsche Rugby Academy’.

They train every wednesday from 20 until 22 at the Gulden Kamer in Sint-Kruis and every friday from 20 until 22 at Sport Vlaanderen . You can join up to 4 practices for free.

Are you 18 year or older? Then you belong to the 1st xv Men’s.

They train every wednesday from 20 until 22 at the Gulden Kamer in Sint-Kruis and every friday from 20 until 22 at Sport Vlaanderen . You can join up to 4 practices for free.

Step 2 – Register

Before registering at our club you’ll need to get a medical checkup at the doctor with this medical form. After this you’ll be able to register by filling in the registration form (if you need help with this, please contact secretaris@brugscherugbyclub.be) and uploading the signed medical form. If you need to find a good doktor please don’t hesitate to ask one of board members or players, they’ll be more than happy to help u.
Both of these should be handed to a board member. Your registration is final once you’ve payed your membership fee (see “Info“)

Step 3 – Refund registrationmoney

Most of the Flemish health plans will give you a refund on your registration money, for this check the section “Terugbetaling lidgeld” at the “Info” page.

Step 4 – Teamer, e-mail & Facebook:

When your subscription is complete and you’re interested to play games,  you’ll receive an invite for Teamer when you’re ready to play games. This is an online tool where we invite you to the games. Please make sure you answer these mails as quickly as possible. Because you use your own e-mail adres on teamer, the board always has your most recent e-mail adres on file, keep this up-to-date. Sometimes you’ll get extra info through e-mail. There’s also a Facebook group, but this is mainly to make small arrangements amongst the players.

Step 5 – Have fun:

😉